MOŽETE DA GA NAPRAVITE I KOD KUĆE: Najlakši recept za integralni hleb
Jovana Vasić
01. 03. 2025. u 07:00
Napravite integralni hleb bez trunke belog brašna, a samo dva parčeta hleba će vas držati sitim satima.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g speltinog brašna
- 80 g brašna konoplje
- 400 ml vode (mleka)
- 1 kašičica morske soli
- 2 kašičice smeđeg ili kokosovog šećera
- 4 kašičice ulja konoplje
- miks semenki (laneno seme, susam, seme sirove bundeve, sirovi suncokret)
- 1/2 svežeg kvasca
Priprema:
Sve sastojke umešajte u testo glatke teksture. Potom ga ostavite da naraste. Premesite ga nekoliko puta i ostavite ga da prenoći radi fermentacije. Ujutro još jednom premesite testo, ubacite u kalup za pečenje hleba obložen pek-papirom. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite hleb na srednji nivo rerne na 10 minuta, a potom spustite temperaturu na 180 stepeni i hleb na prvi nivo. Pecite ga još 30 minuta, da se napravi fina korica. Gotov hleb poprskajte vodom i uvijte u pamučnu krpu kako bi bio što mekši.
(trpeza)
Pogledajte više