ZA DORUČAK PROBAJTE NORVEŠKE UŠTIPKE: Prave se munjevitom brzinom, od samo 5 sastojaka
Jovana Vasić
28. 02. 2025. u 07:00
Norveški uštipci se prave neverovatno lako, te ne morate da provodite sate u kuhinji, već ćete začas imati na trpezi omiljeni slaniš. Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama poput: pečenice, sira, ajvara...Sa druge strane, mnogi ih vole i u slatkoj varijanti, te ih jedu uz džem ili čokoladni krem.
Foto Jutjub/Printscreen/Kuhinja Recepti
Sastojci:
- 2,5 dl brašna
- 6 dl mleka
- pola kašičice soli
- 3 jaja
- 6 kašika putera
Priprema:
U brašno dodajte so, zatim pola količine mleka i mutite dok ne postane glatko. Sa druge strane, sjedinite ostatak mleka, jaja i 3 kašike margarina, pa sipajte u prethodno dobijenu smesu.
Izmešajte brašno sa soli, dodaj pola mleka, muti dok ne bude glatko.Dodaj ostatak mleka koji smo izmešali sa jajima i margarinom. Ostavi testo da odmara pola sata.
Uštipke pržite u ostatku putera, a možete praviti i velike i male. Od ove količine testa dobije se oko dvadesetak. Smesu možete i zamrznuti na 7 dana.
(still)
Pogledajte više