NAPRAVITE DOMAĆE ZEMIČKE: Prave se lako, a ni malo ne zaostaju za onim kupovnim
Jovana Vasić
22. 02. 2025. u 07:00
Zemičke se prave slično kao i lepinje, a sa ovim receptom testo sigurno uspeva.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 ml vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 460 g brašna
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 70 g putera (otopljenog)
- jaje za premazivanje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte vodu pa otopite kvasac. Dodajte brašno, jaje, šećer, so i puter pa promešajte . Zamesite rukama testo pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite 2 sata, da se udvostruči. Potom ga prebacite na pobrašnjenu radnu površinu pa podelite na 8 delova. Napravite kuglice pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom pa ostavite da se dižu 2 sata. Zatim premažite jajetom pa pospite susamom. Pecite zemičke 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
(trpeza)
Pogledajte više