ČIZBURGER PITA: Slasna i sočna, oduševiće i one izbirljive
Čizburger pita prepuna je mesa i ima sir koji se topi odozgo. Servirajte je uz neki od omiljenih sosova.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 kriški seckane slanine
- 450 g mlevenog mesa
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- so i biber po ukusu
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 240 g rendanog kačkavalja
- 120 g mešavine brašna, soli, vegete i praška za pecivo
- 240 ml mleka
- 2 jajeta
- ulje
- zelena salata iseckana
- kiseli krastavci iseckani
Priprema:
Za mleveno meso pripremljeno na ovaj način zagrejte rernu na 180 stepeni C. Premažite vatrostalnu posudu uljem. U tiganju ispržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 4-5 minuta, pa je ocedite na papirnom ubrusu. Ocedite sve osim 1 kašičice masti od slanine iz tiganja. Dodajte mleveno meso i luk u tiganj. Pržite 6-7 minuta.
Umešajte so, biber i beli luk u prahu i pržite još 1 minut. Dodajte 2/3 slanine nazad u tiganj, a preostalu slaninu ostavite za ukras. Stavite mešavinu mesa u vatrostalnu posudu. Po vrhu pospite sirom. U posudi pomešajte mešavinu brašna i vegete, mleko i jaja. Prelijte preko mesa i sira.
Pecite 25 minuta ili dok pita ne porumeni i dok nož ne bude čist. Pospite preostalom slaninom i zelenom salatom ili kiselim krastavčićima. Isecite i servirajte. Uživajte!
(stvarukusa)