PO OVOM RECEPTU LAKO ISPADA SVAKOJ DOMAĆICI: Evo kako da napravite domaće lisnato testo
Новости онлине
10. 02. 2025. u 07:00
Domaće lisnato testo se pravi brzinski, samo je potrebno da odstoji u frižideru ili zamrzivaču.
Foto Shutterstock
Sastojci:
200 g putera sobne temperature
250 ml kefira
1 jaje
1/3 kašičice soli
450 g brašna
Recept za domaće lisnato testo:
Ovo lisnato testo počnite da pravite tako što ćete u kefir da sipate jaje i so. Promešajte žičanom mutilicom. Nakon toga dodajte brašno. Mesite rukom, a zatim ga razvaljajte na radnoj površini. Stavite kocke putera po sredini testa i preklopite ga sa sve četiri strane. Zatim ga opet razvaljajte oklagijom, i ponovo stavite kocke putera u sredinu, preklopite i opet razvaljajte.
Ponovite još jednom sve sa puterom i valjanjem. Nastavite da valjate oklagijom, dodajte po potrebi brašna. Preklopite testo sa sve četiri strane i stavite u frižider.
(Stvar ukusa)
Pogledajte više