HRSKAVI DOMAĆI HLEB: Mekan iznutra, a najbolje od svega je što uspeva svima

Novosti online

24. 04. 2024. u 07:00

Domaći hleb je uvek bolje rešenje od kupovnog. Možda deluje komplikovano za pripremu, ali je sve poprilično jednostavno.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • 600 g brašna
  • 3 kašike ulje

Priprema:

U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, pa sve dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim u kvasac dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje. Umesite testo. Brašno postepeno dodajte kako biste videli koliko vam je potrebno. Umesite glatko testo, pa ga nauljite. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat vremena. 

Testo podelite na dva dela i oblikujte veknu. Stavite u posudu obloženu pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko pola sata. 

(Stvarukusa/mondo)

Pogledajte više