PITA SA SOJOM, PRAZILUKOM I CRNIM LUKOM: Neizostavni deo posne trpeze, prste da poližeš

Novosti online

19. 03. 2024. u 07:00

Obogatite svoj posni jelovnik sjajnim receptom za posnu pitu od gotovih kora. Nadev je drugačiji od onog na koji smo navikli jer se pravi od soje. U nadev idu praziluk i crni luk, a sigurni smo da će vam se ukus dopasti.

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 150 g soje u ljuspicama
  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 3 struka praziluka
  • 3 glavice crnog luka
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode

Priprema:

Najpre potopite soju u vrelu vodu i ostavite da odstoji oko 12-15 minuta. Iseckajte praziluk i crni luk, pa ih propržite na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte oceđenu soju i pržite još koji minut. Dodajte so i biber po ukusu. Tri kore stavite u podmazan pleh, poprskajte mešavinom ulja i vode, pa poređajte po 2-3 kašike fila. Radite tako do utroška materijala. Poslednji sloj posne pite treba da bude kora i nju poprskajte. Pecite posnu pitu na 180°C dok ne porumeni.

(Stvarukusa/mondo)


 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pogledajte više