OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša

Novosti online

07. 02. 2024. u 11:00

SPOLjA sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 500 g gotovih kora za pitu
* 500 g slanog sira
* 3 jajeta
* 1 šoljica ulja
* 3 šoljice kisele vode
* 2 kašičice soli

Priprema:

Podmažite uljem okrugli pleh i stavite na dno jednu koru. Poprskajte je uljem, stavite drugu koru, takođe poprskajte uljem, pa preko nje razbacajte šaku usitnjenog sira. Stavite treću koru, poprskajte uljem, razbacajte po njoj šaku sira i tako redom dok sve kore ne utrošite.

 Preliv: 

Izmešajte jaja sa šoljicom ulja, kiselom vodom i solju. Gibanicu isecite na osam jednakih delova i prelijte prelivom. Ostavite da upije. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

(Trpeza)

Pogledajte više