CELA KUĆA ZAMIRIŠE NA FRANCUSKU PEKARU: Super meke kiflice sa šunkom i sirom, a spreme se začas

Novosti online

03. 01. 2024. u 07:00

KO još ne voli kad kućom zamirišu kiflice? Kiflice od lisnatog testa sa šunkom i sirom uvek su dobar izbor.

Foto Shutterstock

Neodoljive su u svakoj varijanti – slanoj ili slatkoj. Nadeva je tako mnogo – možete ih puniti povrćem i piletinom. Za danas smo pripremili brži recept sa lisnatim testom.

Puni se nadevom od seckane šunke i sa peršunom. Kiflice se pune i nezaobilaznim sirom.

Priprema:

* 500 g lisnatog testa
* 150 g šunke
* 180 g tvrdog sira
* 1 jaje
* 30 g putera
* 2 kašike susama
* šaka peršuna

Recept za kiflice od lisnatog testa punjene šunkom i sirom:

Lisnato testo za kiflice razvucite oklagijom, pa odsecite ivice tako da formirate krug prečnika oko 30 cm. Podelite krug na 6 jednakih delova koji prolaze kroz centar. U međuvremenu, u drugoj posudi pomešajte rendani tvrdi sir, iseckanu šunku i peršun.

Stavite kašiku nadeva na najdeblji kraj dela testa i umotajte. Pek-papirom obložite pleh, pa ga onda podmažite puterom. Premažite kiflice od lisnatog testa umućenim jajetom, pa pospite susamom. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više