KAKO DA NAPRAVITE NAJMEKŠU ŠTRUDLU? Uz ovaj recept postaćete stručnjak za dizano testo, a uspeva iz prve

Novosti online 23. 09. 2023. u 10:09

Da bi štrudla bila ukusna i mekana veoma je vazno da znate da zamesite dobro testo.

Foto: Jutjub printskrin/ SOS Kitchen

Sastojci:

Za testo:

  • pola kocke kvasca
  • 300 ml toplog mleka
  • 100 g šećera
  • 600 g glatkog brašna
  • 100 g svinjske masti
  • 1 jaje
 

Fil od oraha:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 ml vrućeg mleka
  • 50 g šećera

Priprema:

 

U mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 minuta da se zapeni. Dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Podelite testo na 4 loptice pa ih pokrijte čistom kuhinjskom krpom da se diže dok pravite fil. Za fil pomešajte sve sastojke. Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik pola centimetra debljine. Premažite filom, pa testo zarolajte u oblik štrudle. Stavite gotove štrudle na pleh obložen pek papirom. Napravite malo razmak između jer će porasti tokom pečenja. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Pogledajte više