ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA, BOŽANSTVENOG UKUSA: Ovako se pravi tradicionalna pica

Novosti online 11. 08. 2023. u 17:00

Ukus je sjajan i svi obožavaju ovaj recept

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci

  • 1 kg brasna
  • 20 gr kvasac
  • malo soli, mlevena crvena paprika
  • 800 gr svinjsko meso
  • malo svinjske masti

Priprema

Meso prethodnog dana isecite na kockice, posolite , stavite mlevenu crvenu papriku i ostavite ga u frizideru.

Kvasac sa malo tople vode i brasna ostavite da se digne. Zamesite testo sa kvascem, malo soli i tople vode, da bude srednje jacine.

Ostavite ga da se udvostruci. Podelite testo na 8 loptica. Svaku malo oklagijom, malo rukama formirajte na ovaj nacin.

Odozgo naredite meso i malo svinjske masti.

Ide na pecenje, na 180 C, ne mnogo vremena, oko pola sata najvise.

Mozete koricu naokolo da premazite uljem u kojem ste stavili malo mljevene paprike i da je opet vratite u pecnicu, na jos 5 min.

Kada je izvadite zavijte je u kujnsku hartiju, odozgo je prekrijte sa krpom i ostavite je da se odmori…

Pogledajte više