NAJLEPŠE SLATKO OSVEŽENJE: Ledeni koh sa grizom
DOBRO ohlađen koh fantastično osvežava u vrelim danima.
Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Sunčane Staze
Jedinstvena aroma, lagana tekstura i jednostavna priprema ovog sočnog i mekanog kolača.
Sastojci:
* jaja 6 komada
* šećer 6 kašika
* pšenični griz 8 kašika
* mleko 1 l
* vanilin šećer 2 kesice
* šećer 6 kašika
Priprema:
Prvo uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca dobro ulupajte mikserom.
U čvrst sneg postepeno dodajte kašiku po kašiku šećera muteći i dalje mikserom. Dodajte polako žumanca i potom griz.
Pažljivo sve izmešajte špatulom, pa sipajte u podmazan i brašnom posut pleh.
Stavite u zagrejanu rernu, odmah smanjite na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta.
Vruć koh polako zalivajte vrelim mlekom koje ste skuvali sa šećerom i vanilom.
Koh je najlepši kada se dobro ohladi.
Prijatno!
(StvarUkusa)