JEDINSTVEN ZBOG SVOJE SAVRŠENE SLATKOĆE: Medeno srce
Новости онлајн
02. 07. 2025. u 11:00
OMILjENI medenjak mnogih generacija koji budi sva čula.
Foto: Printskrin Youtube/ Domaći Recepti
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
* 250 ml kisele vode
* 120 ml ulja
* 200 g šećera
* 1 kašika pekmeza po izboru
* 250 g brašna
* 3 kašike kakaoa
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1 kašičica cimeta
Za premaz:
* 3 kašike pekmeza
Za glazuru:
* 100 g posne čokolade
* 2 kašike ulja
Priprema:
Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22 cm). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.
Prijatno!
(Trpeza)
Pogledajte više