SOČAN I SLASAN, PRAVI RAJ ZA NEPCA: Domaći burek sa sirom
Новости онлајн
23. 05. 2025. u 07:00
RECEPT sa kojim nema greške, za doručak koji se pamti.
Foto Profimedia
Pravo iz bakine kuhinje, burek je najbolji kad je poslužen vruć uz čašu hladnog jogurta.
Sastojci:
* 500 g kora
* 500 g punomasnog sira
* kašičica soli
* 250 ml vode (može i kisela voda)
* 150 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte ulje, vodu i so. U pleh obložen pek papirom stavite dve, tri kore, tako da im krajevi vise preko oboda kalupa. Malo zgužvajte svaku koru, pa stavite u kalup i poprskajte mešavinom ulja, vode i soli, a na svaku drugu stavite sir.Tako ređajte kore. Na poslednje dve nemojte da stavljajte sir, samo ih dobro poprskajte. Preklopite burek sa krajevima kora. Pecite 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Prijatno!
(Trpeza)
Pogledajte više