ZA JUTRO KOJE SE PAMTI: Sočne knedle sa džemom
Новости онлајн
19. 05. 2025. u 09:00
Desert iz bakine kuhinje koji se ne odbija!
Tanjug
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
Potrebno je:
* 2 šolje brašna
* 1 šolja džema od nara
* 1 kg krompira
* 200 g mlevenih oraha
* 200 g šećera
* 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Operite krompir, pa ga skuvajte u ljusci. Onda ga oljuštite pa ga izgnječite kao pire. Umešajte 2 šolje brašna pa zamesite testo. U šerpu sipajte 3 litra vode, pa ostavite da proključa. Rukom napravite loptice od testa. Spljoštite svaku, pa u sredinu stavite kašičicu džema. Oblikujte knedlu pa spuštajte u ključalu vodu. Kad se podignu na površinu vadite ih rupičastom kašikom. Zatim, valjajte svaku knedlu u mešavinu šećera, mlevenih oraha i vanilin-šećera.
Služite tople.
Prijatno!
(Trpeza)
Pogledajte više