PLAVI PLATIDŽAN NA TURSKI NAČIN: Neverovatno je ukusan a brzo se priprema
Новости онлине
31. 03. 2025. u 14:30
Kada jednom budete probali, uvek ćete spremati patlidžan na ovaj način.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- plavi patlidžan 1 srednji
- jaja 1-2
- Prezle 5 kašika
- brašna 3 kašike
- so, suvi začin, beli luk u prahu i ml.biber po ukusu
- aleva paprika 1 kašika
- origano po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema:
Operite patlidžan pa ga oljuštite. Presecite ga uzdužno na pola pa svaku polovinu nožem zasecite do drške. Stavite ga zatim u vodu i kuvate oko 2-3 minuta a zatim ga dobro ocedite. U jedan tanjir umutite jaja a u drugi stavite prezle, brašno, so, biber, beli luk u prahu, suvi začin,origano i alevu papriku pa sve dobro izmešajte. Svaki komad patidžana najpre uvaljajte u suvu smesu a zatim u jaja pa pržite na zagrejaom ulju sa obe strane dok ne porumene. Izvadite patlidžane pa ih stavite na papirni ubrus da upiju eventualni višak ulja. Poslužite sa mešavinom kisele pavlake, majoneza i senfa.
(superrecepti)
Pogledajte više