POSLASTICA KOJA SE NE PEČE: Solunske štanglice se prosto tope u ustima
Новости онлине
19. 03. 2025. u 16:00
Savršeno ukusan voćni fil između dve oblande.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg kiselih jabuka
- 4 pomorandže
- 2 velike korice oblande
- 250 g mlevenih badema
- 500 g šećera
- 1 limun
Priprema:
U šerpu sipajte šećer, isceđeni sok od limuna i pomorandže, pa sve ušpinujte. Dodajte rendane jabuke i kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte mlevene bademe i mešajte dok se smesa ne sjedini. Smesu nanesite na list oblande, razmažite fil i preko stavite drugu oblandu. Pritiskajte da se zalepi za fil, pa ostavite da se ohladi. Secite štanglice, pospite šećerom u prahu i poslužite.
(trpeza)
Pogledajte više