POSNE PROJICE: Lake za spremanje, a idealne za doručak ili večeru
Jovana Vasić
08. 03. 2025. u 07:00
Ako nemate ideju šta spremiti u toku posta, projice su uvek dobro rešenje.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- malo soli
- 2 šolje tople vode
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g belog brašna
- 1 kesica prašna za pecivo
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pre svega dobro zagrejte rernu.
U činiji prvo pomešajte suve sastojke: kukuruzno i belo brašno sa praškom za pecivo i dodajte soli po želji.
U drugoj činiji pomešajte "mokre" sastojke: ulje i toplu vodu. Dodajte u činiju sa brašnom i lagano rukama počnite da mesite testo kako bi bilo mekano. I važno je da voda bude topla zbog meke proje, jer ako bude hladna, biće proja tvrđe strukture.
Ako želite dodatni ukus, onda možete dodati i povrće poput krastavčića, maslina i slično. Dobijenu smesu sipajte u podmazan pleh ili u pleh za mafine. Pecite oko pola sata na 200 stepeni ili dok projice ne porumene.
(ona)
Pogledajte više