HRSKAVI UŠTIPCI SA LUKOM I ŠEĆERCEM: Isprobajte nešto novo, idealni za svaku priliku
Jovana Vasić
27. 02. 2025. u 07:00
Ako su vam dosadili klasični uštipci, obogatite ih sa ova dva sastojka i još malo začina i eto novog ukusa.
Foto Jutjub
Sastojci:
- brašno 1,2 kg
- so 1,5 kašičica
- margarin 250 g
- svež kvasac 1 kocka
- šećer 1 kašičica
- mlaka voda 450 ml
- mladi crni luk 3 struka
- kukuruz šećerac 1 manja konzerva
- mešavina začina 1 kašičica
- mleveni biber 1 kašičica
- ulje za prženje po potrebi
Priprema:
Pomešajte brašno sa solju i dodajte mu kvasac razmućen sa šećerom i vodom. Dodajte i margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi, sitno iseckan mladi luk zajedno s perima, mešavinu začina i biber, pa umesite glatko i elastično testo. Uvijte testo u providnu foliju i ostavite ga dva sata da odmara u frižideru. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite testo na debljinu od 5 mm, isecite ga na manje komade i pržite u vrelom ulju. Poslužite sa nekim ljutim sosom ili sa majonezom.
(superrecepti)
Pogledajte više