KIFLICE SA MAKOM: Toliko su vazdušaste i mekane, da nećete moći prestati da ih jedete

Novosti online

13. 05. 2024. u 20:00

Kiflice sa makom oduševiće svakog ko ih proba.

Foto: Printskrin Youtube/kuvajte sa stašom

Sastojci:

  • mleko 200 ml
  • voda 100 ml
  • sveži kvasac 20 g
  • margarin 70 g
  • jaja 2
  • šećer 3 kašičice
  • so 1/2 kašičice
  • brašno oko 600 g

 Za Fil:

  • mleveni mak 100 g
  • šećer 5 kašika
  • mleko 200 ml

Priprema:

U mlako mleko i vodu staviti kvasac i šećer, a zatim dodati jedno jaje, margarin, so i brašno po potrebi. Umesiti glatko testo. Testo ostaviti 30 minuta da naraste. Za to vreme pripremite fil. U šerpu sipati mak, šećer i mleko staviti na vatri da provri, pa kada provri mešati i kuvati oko 5 minuta. Skloniti sa vatre da se ohladi. Naraslo testo razviti oklagijom u veliku koru, koru iseći na kaiševe, pa svaki kaiš iseći na trouglove, veličine po želji.Na svaki trougao staviti po kašičicu fila. Saviti kiflice i ređati u podmazan pleh. Kiflice premazati umućenim jajetom. Peći u rerni zagrejanoj na 220 S oko dvadeset minuta. Kifle posipati šećerom u prahu.

Pogledajte više