DOMAĆI KIKIRIKI PUTER OD DVA SASTOJKA: Kikiriki puter je zdrav, a često se koristi i kao zamena za puter ili margarin

Novosti online

10. 05. 2024. u 07:00

Nemojte da bacate pare na kupovni, sada sami napravite bolju i zdraviju verziju kikiriki putera.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g sirovog kikirikija
  • so

Priprema:

Ispecite kikiriki u plehu na 175 °S oko 12 minuta. Umotajte kikiriki u krpu i snažno trljajte da biste uklonili kožicu. Pustite da se potpuno ohladi. Stavite kikiriki u blender, posolite i blendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Pauzirajte da sastružete ivice po potrebi. Na početku se čini da se ne meša dobro, ali morate biti strpljivi. Prvo će biti mrvičasta, onda će se formirati pasta, a zatim će postati glatka i kremasta. Ceo proces traje oko 5-15 minuta (u zavisnosti od vašeg blendera). Prebacite puter u posudu koja može hermetički da se zatvori i čuvajte u frižideru. 

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više