REZANCI SA MAKOM: Jelo koje nas vraća u detinjstvo kada se pripremalo kao glavno jelo u kome smo svi uživali

Novosti online

04. 03. 2024. u 18:55

Ukoliko niste imali priliku da probate čuvene rezance sa makom sada je pravo vreme.

Foto Shutterstock

Priprema je vrlo jednostavna, pa ukoliko nemate ideju šta da napravite ovih dana ovo je recept koji morate da probate.

Sastojci:

  • 400g rezanaca ili makarona
  • 150g mlevenog maka
  • 3 kašike vrelog mleka
  • 50 ml mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 5-6 kašika ulja
  • rendana kora jednog limuna
  • voda da se skuvaju rezanci
  • kašičica soli

Priprema:

Vodu posolite i stavite da proključa. Zatim dodajte rezance, promešajte da se ne zalepe za dno. Kada prokuvaju, skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da rezanci omekšaju oko 10-tak minuta. Procedite ih i isperite hladnom vodom, tako neće biti lepljivi.

Mak prelijte vrelim mlekom, dodajte ulje, šećer i vanilin šećer, koricu limuna.Sve dobro promešajte i sjedinite sa rezancima.

(Stvarukusa mondo)

Pogledajte više