STARINSKI RECEPT USPEVA ČAK I POČETNICIMA: Bakina štrudla sa orasima kojoj nema ravne

Novosti online

21. 02. 2024. u 09:00

OD nje će zamirisati cela kuća i svi će da vas pitaju kad će biti gotova

Foto Shutterstock

Sastojci za testo:

*1/2 kg brašna

*1 jaje

*2 žumanceta

*1 šolja ulja

*1 šolja mleka

*1 kašika suvog kvasca

*2 kašike šećera

* prstohvat soli

* malo mleka

 Fil: 

* 250 g šećera

* 3 dl vode

* 300 g mlevenih oraha

Priprema:

1. Kvasac potopiti u mleko s malo šećera. Pomešati brašno, jaje, 2 žumanceta, prstohvat soli, ulje i nadošli kvasac, zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Razviti dve kore.

2.  Fil:   prokuvati šećer s vodom (ako je gusto, dodati malo vode). Kad provri, dodati orahe. Filovati kore, a zatim uviti u rolat. Ostaviti da odstoji još 1 sat.

3. Peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta. Prohlađen rolat posuti šećerom u prahu.

(Stil)

Pogledajte više