RECEPT ZA NAJTRAŽENIJU ČORBU: Današnji ručak - ništa lakše (VIDEO)

Novosti online 23. 03. 2023. u 12:00

ČORBA sa piletinom i povrćem

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Pileća čorba - Sastojci:

600 g pilećeg mesa
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
1 koren celera i lišća
paškanat
bamija ili šaka graška
malo bibera, soli
lovorov list po želji
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica brašna
po želji suvi začin
peršunov list
malo ulja

Pileća čorba - Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan luk, dodati seckanu šargarepu i ostalo seckano povrće. Kad se malo izdinsta dodati meso. Dodati malo bibera u zrnu, po želji lovorov list. Kuvati meso da omekša.

Foto: Bakina kuhinja

 

Kuvano meso izvaditi rešetkastom kašikom i odvojiti od kostiju. U činiju staviti žumance, dodati pavlaku i brašno. Dobro izmutiti žicom.

Ubaciti jednu kutlaču čorbe i žicom izmešati. Dodati još jednu kutlaču supe i izmešati, a zatim ubaciti u čorbu.

Pustiti da čorba izbaci dva-tri ključa, dodati soli, bibera, peršunovog lista. Naša begova čorba je gotova. Uživajte!

Pogledajte više