KAČAMAK NJOKE: Najbolji gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)

Novosti online 24. 03. 2023. u 16:15

NA SAM pogled na ovaj fantastičan recept, reagovaće sva vaša čula

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Jelo idealno za gurmane i ljubitelje jake hrane.

Kačamak njoke - sastojci:

400 ml vode
160 gr kukuruznog brašna
malo soli
200 gr kisele pavlake
2 kašike kiselog mleka
100 gr suve kobasice
100 gr rendanog kačkavalja
peršunov list

Kačamak njoke - priprema:

U vodi skuvati kačamak (vodu posoliti) oko 2-3 min. Skloniti sa šporeta. Tepsiju 35x25 cm dobro premazati uljem. 

Kašiku umočiti u vodu i vaditi tanje njoke i ređati u tepsiju. Izmešati pavlaku, kiselo mleko 50 gr rendanog kačkavalja i peršunov list.

Foto: Privatna arhiva

 

Preliti njoke i svaku njoku prekriti listom kobasice. Posuti ostatkom kačkavalja i peršunovog lista. Zapeći u rerni oko 25 min na 200 stepeni C.

Može kao samostalno jelo ili kao dodatak jelu.

Vrhunsko jelo je spremno za degustaciju. Uživajte!

Pogledajte više