VAŽAN RAZGOVOR: Putin i Erdogan o isporukama ruskih vakcina, Karabahu, Siriji

Novosti onlajn

05. 05. 2021. u 17:42

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštila je pres-služba Kremlja.

Foto: EPA

Dvojica predsednika razmatrala su situaciju u Siriji, Libiji, Nagorno Karabahu i pandemiji virusa korona.

- Detaljno je razmotrena tema borbe protiv epidemije virusa korona, kao i epidemiološka situacija u Turskoj - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Putin je naglasio spremnost Rusije da poveća saradnju u vezi sa kovidom 19 i da već od maja budu organizovane isporuke vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Razgovarajući o Siriji, lideri su istakli konstruktivnu saradnju dveju zemalja za rešavanje situacije i dalju stabilizaciju u toj zemlji.

- Izraženo je raspoloženje za dalji koordinisani rad u cilju unapređenja međusirijskog dijaloga u okviru Ustavnog komiteta, kao i beskompromisne ​​borbe protiv ostataka terorističkih grupa u nekim regionima Sirije - dodaje se u saopštenju.

- Takođe su dotaknuta pitanja rešavanja situacije u Nagorno Karabahu, uključujući i u kontekstu rada rusko-turskog Centra za kontrolu prekida vatre i svih vojnih dejstava u zoni sukoba - ističe pres služba Kremlja.

(Sputnjik)

Pogledajte više