UKRAJINCI PLANIRALI NAPAD NA HRAM: Ustanici u Donjecku oborili dron na Vaskrs - stanovništvo bilo na službi u momentu napada

Novosti onlajn

02. 05. 2021. u 13:02

USTANICI samoproglašene Donjecke Narodne Republike su presreli udarnu bespilotnu letelicu ukrajinskih snaga bezbednosti u blizini linije razdvajanja, saopštio je predstavnik Narodne milicije DNR.

Foto: Depositphotos/Printscreen

Prema njegovim rečima, dron je leteo prema jednom od hramova.

- Jedinice PVO Narodne milicije su u 7.35 (po moskovskom vremenu) na zapadnom obodu Jasinuvate blagovremeno otkrile i primorale da sleti bespilotnu letelicu tipa 'kvadrokopter' koja je pretvorena u udarnu. Lansirana je sa položaja motorizovanog pešadijskog bataljona 72. zasebne mehanizovane brigade - izjavio je portparol Narodne milicije DNR.

Kako je rekao, niko nije povređen.

On je dodao da nije isključena mogućnost da je operater uputio smrtonosnu napravu na Hram svetih apostola Petra i Pavla u Jasinuvati, gde se lokalni stanovnici okupljaju na crkvenoj službi na dan Uskrsa.

Podsetimo, prema Minskim sporazumima, korišćenje bespilotnih letelica u blizini kontakt linije je zabranjeno. Od tog pravili su izuzete bespilotne letelice OEBS-a.

U Donbasu su na snazi dodatne mere za osiguranje primirja koje u potpunosti zabranjuju razmenu vatre, razmeštanje naoružanja u blizini naselja, ofanzivne, izviđačke i diverzantske akcije.

(Sputnjik)

Pogledajte više