PRIMIRJE NA GRANICI: Kirgizija i Tadžikistan se dogovorili o prekidu vatre

Novosti online

29. 04. 2021. u 18:41

KIRGIZIJA i Tadžikistan dogovorili su se o prekidu vatre na granici od 20.00 po lokalnom vremenu (16.00 po srednjoevropskom) i povlačenju vojnih snaga na prvobitne pozicije, javlja Sputnjik Kirgizija pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova Kirgizije.

Foto: EPA

Kako se navodi, odluka je doneta nakon pregovora ministara spoljnih poslova dve zemlje.

Kako je saopšteno Sputnjiku iz kabineta gradonačelnika grada Isfare, tokom oružanih sukoba na granici Kirgizije i Tadžikistana poginula su tri Tadžika, a 31 je ranjen.

Pres-služba vlade Kirgizije istovremeno saopštava da su vlasti formirale operativni štab za praćenje situacije na granici sa Tadžikistanom.

„Po nalogu premijera Kirgistana Ulukbeka Maripova formiran je operativni štab za koordinaciju i praćenje situacije na kirgistansko-tadžikistanskoj državnoj granici. Tokom zasedanja štaba istaknuto je da vlada Kirgizije preduzima sve mere za rešavanje i analiziranje nastale situacije“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu vlade Kirgizije.

Ranije je pogranična služba Kirgizije saopštila da je na granici sa Tadžikistanom došlo do razmene vatre između vojnih jedinica.

rs.sputniknews.com

Pogledajte više