ZA BEZDUŠNOST 10 MESECI ZATVORA: Australijanac snimao policajce dok su umirali posle saobraćajne nesreće

Novosti online 28. 04. 2021. u 12:23

JEDAN Australijanac osuđen je na 10 meseci zatvora zbog snimanja policajaca dok su umirali na mestu saobraćajne nesreće. Ričard Pusi u pritvoru je proveo gotovo 300 dana pa će na slobodu izaći za nekoliko dana.

Foto: Tanjug/AP

Sudija je njegov postupak nazvao "bezdušnim, okrutnim i sramotnim", a ovaj slučaj izazvao je snažnu reakciju u javnosti.

Pusi je prošle godine automobilom jurio autoputem u Melburnu nakon čega ga je zaustavila policija. U trenutku kad su hteli da ga uhapse, četiri policajca i policajku pregazio je kamion koji je skrenuo sa svoje trake.

Policajci su umrli na licu mesta, a on je stajao nekoliko metara dalje i uspeo da izbegne kamion. Nakon toga je izvadio telefon i počeo da snima.

Na sudu je prikazano kako je stao nad jednom policajkom i rugao joj se dok je bila priklještena pod kamionom. Stručnjaci kažu da je u to vreme najverovatnije bila još živa.

Ubrzo posle toga je pobegao sa mesta događaja, a sledeći dan je uhapšen i optužen za prebrzu vožnju, posedovanje droge i nesavesno ponašanje. Policija je takođe otkrila kako je Pusi podelio video sa svojim prijateljima.

Vozač kamiona zatvoren je na 22 godine, a sud je utvrdio da je bio drogiran i da je halucinirao.

- Vaše ponašanje prema policajcima u trenutku smrti, zajedno s rečima koje ste koristili dok ste snimali, bilo je ne samo omalovažavajuće i užasno... već i bezosećajno i prekorno - rekao je sudija.

Osim toga zatvora on je kažnjen i sa 1.000 australijskih dolara i oduzeta mu je vozačka.     

Pogledajte više