DALJE NEĆE MOĆI: Rusija postavila "crvene linije"

Novosti online 21. 04. 2021. u 16:10

MEŠANjE u unutrašnje stvari Rusije, uključujući izbore ili druge političke procese, kao i uvrede i narušavanje ekonomskih interesa predstavljaće „crvene linije“ za Moskvu o kojima je govorio ruski predsednik Vladimir Putin tokom obraćanja Federalnoj skupštini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Foto: Tanjug/Sputnjik

- Što se tiče 'crvenih linija', one su očigledne. Pre svega, to su naši nacionalni interesi, interesi naše spoljne i unutrašnje bezbednosti u pogledu sprečavanja nečijeg mešanja spolja, bilo da su to naši izbori ili drugi unutarpolitički procesi. To je i sprečavanje uvredljivog razgovora sa našom zemljom, kao i sprečavanje narušavanja ekonomskih interesa naše zemlje - rekao je on za radio „Komsomoljska pravda“.

S tim u vezi, Peskov nije precizirao kome je konrektno Putin uputio upozorenje o nedoputivosti prelaska tih linija.

Ruski lider je ranije u godišnjem obraćanju Federalnoj skupštini ukazao na činjenicu da je „kačenje za Rusiju“ postalo nova vrsta sporta. 

Kako je rekao, Rusija ima svoje interese koje brani i koje će braniti u okviru međunarodnog prava, kao što to čine i druge zemlje sveta, a ako neko odbija da razume tu očiglednu stvar, bira egoističan i visokoparan ton, ona će uvek pronaći način da odbrani svoj stav. On je upozorio sve zemlje da ne prelaze „crvene linije“ u odnosima sa Rusijom.

(Sputnjik)

Pogledajte više