OBORIO JU JE NA TLO, ŠUTIRAO, GAZIO I MIRNO ODŠETAO! Skandal na Menhetnu, ženu azijskog porekla napao - crnac! (VIDEO)

Tanjug

30. 03. 2021. u 22:15

Jednu 65-godišnju Amerikanku poreklom iz Azije danas je u popodnevni satima dok je išla centrom Menhetna napao muškarac i više puta je šutnuo na očigled dvojice radnika obezbeđenja.

Foto: Printskrin Tviter/NYPD

Na snimku sa bezbednosnih kamera koji je objavila njujorška policija vidi se kako je ženu nedaleko od Tajms skvera napao muškarac udarcem nogom u stomak.

Ona se srušila od udarca, a napadač je nastavio da je šutira u glavu uzvikujući parole protiv građana azijskog porekla, da bi potom mirno odšetao niz ulicu, preneo je AP.

Njujorška policija koja je objavila snimak napada sa sigurnosnih kamera, takođe je objavila i fotografije osumnjičenog. U pitanju je Afroamerikanac, odnosno crnac!

Serija oružanih napada koja se početkom marta dogodila u roku od samo jednog sata u tri salona za masažu na području Atlante, u državi Džordžiji, koštala je života osmoro ljudi i izazvala strah da su napadi još jedan čin zločina iz mržnje prema Amerikanacima poreklom iz Azije.

Policija je tada uhapsila 21-godišnjeg muškarca iz Džordžije i saopštila da motiv nije poznat, iako su mnoge žrtve bile ženske osobe azijskog porekla, preneo je tada AP.

U međuvremenu, Bajdenova administracija danas je najavila set mera usmerenih na smanjenje nasilja protiv građana azijskog porekla.

U tom je cilju izdvojeno 49,5 miliona dolara iz fonda za oporavak od posledica pandemije, a novac će biti stavljen na raspolaganje lokalnim zajednicama za pomoć žrtvama, preneo je ranije Rojters.

Pogledajte više