KRIM PORUČIO UKRAJINI: Ne treba nam vaša voda – šta ako nas budete trovali

Novosti online 27. 03. 2021. u 15:18

KRIM će samostalno rešiti problem snabdevanja vodom i neće se obraćati ukrajinskim vlastima za pomoć, izjavio je šef komiteta Krimskog parlamenta za međunarodne odnose Jurij Gempelj.

Foto Ž. Knežević

- Krim će uz pomoć federalnog centra sa dostojanstvom rešiti problem vodosnabdevanja. Nećemo se obraćati ukrajinskim vlastima. Opasno je dobijati vodu iz zemlje koja ne odgovara za svoje postupke i nije u stanju da garantuje bezbednost. Ne postoji nikakve garancije da nas neće trovati ili da opet obustave isporuku vode - rekao je on.

Tim rečima je Gempelj prokomentarisao izjavu kijevskog pregovarača u kontakt grupi za Donbas koji je rekao da će Ukrajina razmotriti pitanje vodosnabdevanja Krima samo ukoliko se na poluostrvu dogodi humanitarna katastrofa.

Gempelj je, međutim, dodao i da je potrebno blokadu isporuke vode od strane Ukrajine sagledati iz zakonodavnog ugla kako bi se nadoknadila naneta šteta.

Prethodno je šef parlamenta tog ruskog regiona Vladimir Konstantinov rekao da vlasti Krima nameravaju da tuže Ukrajinu zbog infrastrukutrnih i saobraćajnih blokada poluostrva.

(Sputnjik)

Pogledajte više