DANAS NA SUDU UBICA KOJI JE USMRTIO SRBINA IZ KOLORADA: Usamljenik radio u porodičnom restoranu

D. D. S. 25. 03. 2021. u 12:08

ZA danas je predviđeno prvo pojavljivanje pred sudom optuženog za masakr u supermarketu u Koloradu, Ahmeda el Alivija Alise (21), koji je ubio Srbina Nevena Stanišića (23) i još devet ljudi u Boulderu. Dok još nisu poznati motivi krvavog pira ovog Amerikanca sirijskoj porekla njegova porodica ga opisuje kao "usamljenika" koji je živeo u podrumu porodične kuće, nikada nije imao devojku. Radio je u porodičnom restoranu.

Foto: SPC/Tviter

Alisin zet, Usame Almusa (30), svedočio je za "San" da je brat njegove supruge živeo u podrumu kuće porodice u Arvadi, udaljenom tridesetak kilometara od mesta gde je sproveo masakr, i da nikada nije imao mnogo prijatelja.

- Svaki put kad bih posetio porodicu svoje supruge, uvek bi sedeo dalje od svih ostalih, ne govoreći nikome ništa...Bio je usamljenik, sedeo je sa strane, a ne s nama. Radi sa porodicom, braćom, u njihovom restoranu. Nikada nije bilo devojke i nije bilo mnogo prijatelja - rekao je Almusa, oženjen Alisinom sestrom Ajcihom.

Alisa je živeo u kući koja ima sedam spavaćih soba i šest kupatila. Radio je u porodičnom restoranu "Sultan gril" koji je zatvoreno od pucnjave. Državne i savezne vlasti SAD pretresle su kuću u utorak rano ujutro, odmah posle masakra. Policija je saopštila da je Alisa tražo majku kada je uhapšen.

- Ima reputaciju glupog, a ne pametnog. Nije bio kao pravi musliman. Ne znam kakav je bio musliman. Nije išao u džamiju u koju idem - rekao je Almusa za zeta.

Almusa, koji sa suprugom živi u Denveru, rekao je da su ih u ponedeljak pozvali iz porodice posle pucnjave u supermarketu "King super".

- Ne znam šta se dogodilo sa tim momkom da ga natera na ovo. Samo ne znamo zbog čega je tako poludeo. Voleo bih da smo znali - rekao je Alumsa.

Prema navodima policije, Alisa je u supermarket Boulder stigao oko 14.40 u ponedeljak naoružan poluautomatskom puškom i otvorio vatru nasumice, ispred i unutar prodavnice.

Pogledajte više