NEOBIČAN SUDSKI SLUČAJ U VELIKOJ BRITANIJI: Traži izdržavanje u 41.godini

J.Ž.S. 10. 03. 2021. u 15:25

U NEOBIČNOM slučaju u Velikoj Britaniji, nezaposleni oksfordski diplomata doveo je roditelje pred sud u bizarnom pokušaju da ga finansijski pomažu čitav život iako već sada ima 41 godinu.

Depositphotos

Uprkos tome što ima diplomu prava s prestižnog Oksforda, Faiz Sidikvi tvrdi da potpuno zavisi o svojim roditeljima koji žive u Dubaiju.

U sudskim spisima koji su isplivali u medijima, on se opisuje kao "ranjivo" odraslo dete sa zdravstvenim problemima, i tvrdi da prestankom izdržavanja njegovi bogati roditelji krše njegova ljudska prava.

Diplomirani pravnik koji nije radio od 2011. godine besplatno živi u stanu od 1,14 miliona dolara u vlasništvu njegove majke Rakshande (69) i oca Javeda (71) u londonskom Hajd Parku. Osim toga, roditelji mu plaćaju i račune, daju 550 dolara džeparca nedeljno, ali su mu zapretili prestankom finansiranja zbog ozbiljne svađe koju su imali.

Ovo nije prvi put da se Faiz Sidikvi pojavio u medijima. Pre nekoliko godina završio je u vestima jer je tužio Oksford tvrdeći da mu ovaj univerzitet nije pružio adekvatno obrazovanje, što ga je navodno spričilo da stekne prvorazrednu diplomu i uticalo na njegovu karijeru pravnika. Gubitak je procenio na 1,4 miliona dolara, ali sudija je odbacio njegov zahtev.

Sidikvi, koji je radio u nekoliko pravnih kompanija do 2011. godine, pokrenuo je prošle godine postupak protiv svojih roditelja tražeći izdržavanje, ali ga je sudija odbio. Sada je prosleđen Apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao uticati na prava svakog roditelja iz Velike Britanije.      

Pogledajte više