APEL EVROPSKOJ KOMISIJI: Proširenje sankcija Rusiji zbog špijunaže?

Novosti online 28. 02. 2021. u 09:24

BUGARSKI evroposlanik Angel Džambazki pokrenuo je pitanje mogućnosti proširenja sankcija Rusiji zbog "špijunskih aktivnosti Moskve" u ovoj zemlji, piše RT, pozivajući se na apel Evropskoj komisiji.

Foto arhiva

Parlamentarac je upitao da li Evropska komisija zna za proterivanje iz Bugarske ruskih diplomata optuženih za "špijunažu".

 - Da li Evropska komisija razmatra mogućnost proširenja kruga lica obuhvaćenih sankcijama i proširenje sankcija Rusiji? Da li razmatra mogućnost produženja sankcija? - precizirao je Džambazki.

Bugarski evroposlanik podsetio je na proterivanje vojnog atašea u ambasadi Rusije u Sofiji iz Bugarske u decembru prošle godine, koji je optužen za "prikupljanje vojnih informacija".

U septembru prošle godine Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske proglasilo je dvojicu zaposlenih u ruskoj trgovinskoj misiji za persone non grata i proteralo ih iz zemlje pod sumnjom za "špijunažu". Kako je saopštila ruska ambasada u Sofiji, bugarska strana nije pružila nijedan dokaz koji bi mogao da potvrdi takve optužbe.

(Sputnik)

Pogledajte više