BIL GEJTS IZNEO SVOJE MIŠLJENJE O BITKOINU: Sa tim se možete igrati samo ako ste bogati

Novosti online 26. 02. 2021. u 18:07

OSNIVAČ kompanije Majkrosoft, Bil Gejts nije investirao u bitkoin, jer kako tvrdi, radije novac ulaže u kompanije koje prave neke proizvode.

Foto: EPA

Gejts je to izjavio tokom razgovora uživo na društvenoj mreži "Clubhouse", a objasnivši da bi pre investirao u kompanije "koje prave neki konkretan proizvod", navodeći kao primer vakcine protiv malarije i morbila, preneo je BiBiSi.

Milijarder je rekao da svoje investicije nije birao na osnovu toga da li će drugima vredeti više.

U ranijem intervjuu razgovarao je o entuzijazmu osnivača Tesle, Ilonu Masku prema virtuelnoj valuti.

- Moja opšta misao bi bila da ako imate manje novca od Illona, verovatno bi trebalo da se pazite. Ilon ima tone novca i veoma je sofisticiran, pa se ne brinem da će njegov Bitkoin nekako nasumično ići gore ili dole - kazao je to Gejts za agenciju Blumberg.

Naime, vrednost bitkoina skočila je za skoro 50 odsto nakon što je kompanija "Tesla" otkrila da je kupila 1,5 milijardi dolara valute i planira da je prihvati kao plaćanje, ali je kasnije vrednost pala za 20 odsto.

Gejts je i ranije isticao da je skeptičan prema ulaganju u kriptovalute, a taj stav se očigledno nije promenio. Takođe, američka ministarka finansija Dženet Jelen opisala je valutu kao "krajnje neefikasan način obavljanja transakcija".

(Blic.rs)

Pogledajte više