ŠTA AKO BIL GEJTS NESTANE? Bizaran snimak namenjen deci, milijarder postao glavni lik crtaća (VIDEO)

Novosti online

16. 02. 2021. u 08:44

"ŠTA ako Bil Gejts nestane“ naslov je čudnog „edukativnog“ videa za decu koji je objavljen na Jutjubu.

Foto: AP Photo/Nati Harnik, File

Video upozorava decu da bi svet bio mnogo gore mesto kada bi nekim slučajem milijarder i osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts nestao.

Video, objavljen na kanalu koji za publiku uglavnom ima decu, navodi da bi u tom slučaju "veoma poštovani milijarder mnogima nedostajao".

Na animiranom snimku prikazana su dva junaka, jedan pod nazivom „čista energija“ i drugi "udruženja lekara" koji plaču kada Gejts nestane i prestane da im daje novac.

U videu se navodi da je Fondacija Bila i Melinde Gejts „najveća privatna humanitarna fondacija na svetu“ i da će, u slučaju Gejtsovog nestanka, „filantropija pretrpeti težak udarac“.

Takođe, u tom slučaju i drugi milijarderi bi mogli da prestanu da doniraju novac u humanitarne svrhe.

Narator govori kako bi "nestanak Gejtsa doveo do udarca borbi protiv klimatskih promena" i "doveo do povratka fosilnih goriva".

Potom zaključuje kako bi onda poznatom milijarderu Vorenu Bafetu "mnogo nedostajao njegov najbolji prijatelj", što je propraćeno prikazom Bafeta kako sedi na klupi i plače.

Video je objavljen na kanalu za decu "AumSum Time", koji se ranije zvao „Smart Learning for All“ (Pametno učenje za sve) i ima dva miliona pretplatnika i skoro 600 miliona pregleda.

Prema navodima Linkedina, kanal je baziran u Indiji i osnovao ga je Činmaj Šah.

​Iako su komentari na Jutjubu za ovaj video isključeni, na drugim društvenim mrežama, kao što je Tviter, komentari su da je video bizaran i zastrašujući.

Na tom kanalu ima još sličnih bizarnih snimaka, poput onih pod naslovom „Šta ako bi nestao Ilon Mask“ ili „Šta ako bi nestala kraljica Elizabeta“.

(Sputnjik)​

Pogledajte više