OPASNA ANOMALIJA REPUBLIKANACA? Bolton pozvao republikansku stranku da "opere ruke" od "trampizma"

Tanjug

12. 01. 2021. u 13:29

BIVŠI savetnik predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton pozvao je Republikansku stranku da "opere ruke od Trampizma", ističući da je on "opasna istorijska anomalija Republikanaca".

Foto: EPA

On je za američku MSNBC televiziju rekao da u Republikanskoj stranci još nije bilo ozbiljnog razgovora o tome kako "oprati ruke" od toga šta je radio Tramp i kako da se nadoknadi šteta, prenosi američki Politiko.

"I mada smatram da je šteta velika, mislim da se može i da bi je trebalo popraviti. To bi trebalo da iz ograničene perspektive stranke bude najveći prioritet u budućnosti", rekao je Bolton.

Bolton je ranije predvideo da će Trampov uticaj znatno opasti nakon prošlonedeljnih nemira, ali je kazao i da njegove stavove o Trampu deli dosta njegovih vršnjaka.

Bolton je Trampa nazvao "nepravilnošću u američkoj politici" i odbacio stav da je cela Republikanska stranka odgovorna za Trampovo ponašanje i nepoštovanje normi.

Istovremeno, Bolton je pozvao republikance da imaju strože kriterijume u izboru predsedničkih kandidata, koji bi, kako kaže, trebalo da imaju "stvarni karakter i stvarnu filozofiju".

Pogledajte više