BAJDENOV PLAN ZA BERNIJA: On je moj prijatelj, radi fantastično - evo šta je pošlo po "zlu"

Novosti online

10. 01. 2021. u 11:13

NOVOIZABRANI američki predsednik Džo Bajden je izjavio da je ozbiljno razmišljao da stranačkog kolegu, senatora iz Vermonta Bernija Sandersa predloži za ministra rada.

Foto: EPA

Ali, tvrdi da su obojica bili saglasni da to ne treba uraditi nakon što je Demokratska stranka osvojila većinu u Senatu.

Sanders je u dva navrata pokušao da osvoji demokratsku nominaciju za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, a smatra se među najzaslužnijim zašto je Bajden izabran za predsednika.

- Ozbiljno sam razmatrao da prijatelja Sandersa predložim za ministra rada. Uveren sam da bi uradio fantastičan posao. Od njega ne postoji strastveniji i predaniji partner radnicima ove zemlje - rekao je Bajden.

Prema njegovim rečima, od toga je odustao nakon što su demokrate pobedile u izborima za Senat u Džordžiji. Dakle, da je Sanders predložen za ministra morali bi biti raspisani novi izbori za senat u Vermontu. Demokrate bi time pod rizik stavile kontrolu u gornjem domu Kongresa.

Bajden je najavio da će, kako je kazao, putovati sa Sandersom kako bi se sastajali s radnicima koji su zaboravljeni i zapostavljeni. Poručio je da će sarađivati na jačanju radničke klase i zaštite dostojanstva radnika.

Pogledajte više