POČINJE LOV NA DEMONSTRANTE ZBOG UPADA U KAPITOL: Možda ste napustili Vašington, ali zakucaćemo vam na vrata

Tanjug

09. 01. 2021. u 09:25

FEDERALNI tužilac Ken Kol rekao je da će protiv člana državne skupštine Zapadne Virdžinije Dereka Evansa biti podignuta optužnica nakon što je "sebe snimao za vreme upada u Kongres".

Foto: EPA

Kol je takođe naveo da će biti optužen i Ričard Barnet iz Arkanzasa zbog upada u kancelariju Nensi Pelosi "gde je ostavio poruku i odneo njenu poštu".

Vršilac dužnosti sekretara za pravosuđe Džefri Rozen takođe je objavio da će Federalni istražni biro (FBI) u saradnji sa policijom prestonice Vašingtona voditi istragu smrti pripadnika policije Kapitola Brajana Siknika, koji je u bolnici preminuo od povreda zadobijenih dok je branio Kapitol.

- Iako ste napustili područje Vašingtona, i dalje možete da očekujete da vam neko zakuca na vrata ako utvrdimo da ste bili umešani u kriminalnu aktivnost na Kapitolu - rekao je pomoćnik direktora kancelarija FBI za Vašington Stiven Dantuono tokom telefonskog brifinga za novinare.

Dantuono je odbio da istragu Siknikove smrti okarakteriše kao istragu ubistva, navodeći da se i dalje ispituju okolnosti tog slučaja.

- Ne želimo sada da o tome govorimo zato što je reč o aktivnoj istrazi - naveo je zvaničnik FBI.

Policija Kapitola saopštila je da odsek za ubistva policije Vašingtona istražuje smrt policajca.

- Naše misli i molitve su uz porodicu i kolege pripadnika policije Kapitola Brajana Siknika koji je sinoć podlegao povredama koje je zadobio braneći Kongres, protiv nasilne rulje koja je upala 6. januara - naveo je Rozen u saopštenju.

Pogledajte više