KOVID ČUDO ZA NOVU GODINU: Preživela 59 dana na respiratoru, probudila se iz kome dan pre isključivanja sa aparata (VIDEO)

Novosti online 03. 01. 2021. u 12:13

AMERIČKI lekari opisali su kao čudotvoran oporavak žene iz Džordžije, koja je posle 59 dana provedenih na respiratoru konačno na Novu godinu izašla iz bolnice.

Foto: Printskrin

Lisa Martin, 49-godišnja majka četvoro dece, hospitalizovana je krajem septembra u bolnici Memorijal satila helt u Vejkrosu u Džordžiji, a iz nje izašla 95 dana kasnije.

- Njen neverovatni oporovak uključuje 59 dana provedenih na respiratoru, 40 dana u indukovanoj komi i preživljavanje šloga - naveli su iz bolnice u objavi na Fejsbuku 31. decembra kada je Lisa otpuštena, prenosi Busines Insider.

Kako je navedeno, osoblje je zvalo njenu porodicu i tražilo od njih da odluče o isključivanju sa aparata za održavanje vitalnih funkcija. Porodica je izabrala da sačeka maksimalnih 11 dana pre nego što pristane.

- Ali Bog je imao druge planove. Jedanaestog dana, Lisa se probudila iz sedativa, počela da očima prati pokrete i pomera ruku - rekli su iz bolnice.

Martinova je tada počela svoj put oporavka, daljeg lečenja i rehabilitacije. Oporavak je podrazumevao da ponovo nauči da hoda, priča, guta, jede...

- Moram da nosim masku sa kiseonikom ceo dan i krećem se uz pomoć hodalice. Doktori misle da ću se vremenom potpuno oporaviti - rekla je Lisa Martin za medije posle izlaska.

(RTS)

Pogledajte više