ALEKSEJ NAVALJNI PONOVO ŠOKIRA: Tvrdi da mu je ruski agent priznao da je otrovan preko donjeg veša!

Tanjug

21. 12. 2020. u 17:44

RUSKI opozicionar Aleksej Navaljni izjavio je da je jedan ruski operativac, pripadnik ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), pokušao da ga otruje nervnim agensom "novičok" preko donjeg veša.

Foto: Tanjug

Navaljni je rekao da je ruski agent priznao da mu je stavljen otrovni agens u donji veš, piše britanski Gardijan.

Kako se navodi, Navaljni se navodno čuo telefonom s dvojicom agenata FSB-a koji su navodo pokušali da ga ubiju, međutim, jedan je odmah prepoznao njegov glas i spustio slušalicu, dok je drugi mislio da razgovara sa svojim kolegom i otkrio detalje.

Dodaje se da je razgovor napravljen svega nekoliko sati pre nego što je američki portal Belingket objavio detalje o osam agenata koji su navodno učestvovali u trovanju Navaljnog avgusta ove godine.

Navaljni se agentu predstavio kao Maksim Ustinov i tražio da sazna šta je pošlo po zlu u operaciji trovanja Navaljnog.

Na taj način je ruski agent, navodi britanski portal, potvrdio da FSB stoji iza trovanja i da je otrov stavljen sa unutrašnje strane Navaljnevog donjeg veša, a agent koga je Navaljni zvao navodno je u razgovoru priznao da je on kasnije preuzeo veš i uklonio sve tragove otrovnog agensa.

Američki portal Belingket je prošle nedelje objavio da je najmanje osam pripadnika FSB-a odgovorno za trovanje Navaljnog.

Navaljni je navodno otrovan "novičokom" 20. avgusta dok se vraćao iz Sibira, a par dana posle toga prebačen je u Berlin gde se i danas nalazi.

Moskva negira da je umešana u trovanje Navaljnog i traži dokaze da bi pokrenula istragu, kao i da sumnja da je Navaljni otrovan u Berlinu.

Pogledajte više