SIRIJSKA VOJSKA POBEDONOSNO UMARŠIRALA: Turske snage napustile položaje

Novosti online 10. 12. 2020. u 17:25

SIRIJSKA vojska je ušla u oblast bivšeg turskog kontrolnog punkta na putu M-5 nakon povlačenja turskih snaga iz osmatračnice.

Foto: Printscreen

Danas, u četvrtak, 10. decembra, snage sirijske vojske ušle su na tursku poziciju kod laboratorija "Al-Kurani", koja se nalazi na međunarodnom autoputu Alep-Damask, jer su turske snage završile demontažu pozicije i potpuno se povukle iz nje.

Dopisnik iz Alepa rekao je da su operacije uklanjanja osmatračnice turskih snaga nastavljene tokom protekla 24 sata, pre nego što su u četvrtak u podne otišli sa desetinama kamiona i vozila koja su bila parkirana unutar osmatračnice.

Izveštač je saopštio da su kamioni i vozila koja su izašla natovareni svojom opremom i opremom punkta, a takođe su tamo bili i turski vojnici koji su se povukli sa punkta "Al-Kurani".

Kamioni koji su napustili punkt išli su međunarodnim autoputem M-5 poznatim kao autoput Alep-Damask i uputili se direktno ka Idlibu.

Nakon povlačenja iz "Al-Kuranija", kojem je prethodilo povlačenje turskih snaga sa tačaka "Al-Rašidin" i "Šeik Akil", prisustvo turskih osmatračnica u Alepu postalo je ograničeno na tačke "Zeleni plato" u blizini grada Al-Ejs na jugu oblasti i "Džabal Andan" na severozapadu pokrajine.

(Srbija danas)

Pogledajte više