UHAPŠEN UBICA IZ VORONJEŽA: Napravio masakr u vojnoj bazi, pa pobegao kod babe i dede

Branko Vlahović (Moskva)

09. 11. 2020. u 17:53

RUSKA policija uspela je u ponedeljak da uhvati vojnika-ubicu koji je napravio masakar na vojnom aerodromu ,,Baltimor,, kod Voronježa.

Foto: Printscreen

Iako je policija bila blokirala izlaze iz grada Anton Makarov (20) je uspeo da pobegne u selo Zamljanskoe koje je od aerodroma udaljeno oko 50 kilometara. Makarov je zaustavio automobil i pod pretnjom da će ubiti vozača naterao ga da ga doveze u selo gde žive njegov deda i baba.

Vojnik Anton Makarov ) koji je bio na dežurstvu u ponedeljak ujutro oko pet sati i 45 minuta posle svađe sa dežurnim u puku ubio je majora Sergejom Jermolova i zatim mu oteo pištolj sa kojim je ubio majorovog vozača koji je priskočio u pomoć svom starešini.Posle njega ubio je još jednog vojnika a drugog je teko ranije i sada mu se lakari bore za život.

Major Jermolov je ujutro rano došao u proveru i zamerio je vojniku Antonu Makarovu da ne obavlja dežurstvo po propisu.Posle toga je došlo do verbalne svađe a zatim i do fizičkog obračuna.Makarov je uzeo sekirticu iz protivpožarnog kompleta i sa njime ubio majora i pucao u nedužne ljude.

Glavna verzija zašto je Makarov ubio majora i dva vojnika a jednog ranio je da je dobio nervni napad. Na mestu ubistva pronađeno je osam čaura. Makarov je živeo u Voronježu gde je završio školu a zatim je dve godine učio u Institutu Ministarstva unutrašnjih poslova. Vaspitali su deda i baba jer je njegova majka otišla iz Rusije kad je on išao u drugi razred osnovne škole.

Pogledajte više