MRTVE PTICE PREPLAVILE ULICE RUSKOG GRADA: Kolaju teorije zavere , od 5G mreže do Černobilja - stanovništvo uplašeno (VIDEO)

Novosti online

22. 09. 2020. u 08:02

DRUŠTVENE mreže u Rusiji preplavljene su teorijama zavere nakon što su se pojavile fotografije i snimci mrtvih ptica koje su zakrčile ulice ruskog grada Balakova.

Foto: Printscreen

Ovaj grad u Saratovskoj oblasti, oko 1.000 kilometara južno od Moskve, poznat je po velikoj nuklearnoj elektrani, što je dodatno podgrejalo razne teorije o uzroku ovog incidenta, piše Raša Tudej.

Na snimcima se vidi veliki broj mrtvih ptica rasutih po ulicama grada, a stanovništvo tog grada je na društvenim mrežama komentarisalo neobičnu pojavu.

Iako su neki ukazivali na prirodne pojave, poput jakog vetra ili slučajnog sudara dva jata, drugi su za to krivili vatromet, emisije iz fabrika, pa čak i 5G - iako se poslednja generacija telekomunikacione mreže još uvek nije pojavila u Rusiji.

- Na početku TV serije "Černobilj" sve ptice su uginule - poručio je jedan komentator.

Saratovsko veterinarsko odeljenje trenutno istražuje incident, a neki sugerišu da bi smrtni slučajevi mogli biti povezani sa ptičijim gripom.

Pogledajte više