MUP CG: Očekujese da će požar u Virpazaru biti ugašen

Tanjug

21. 09. 2020. u 17:41

CRNOGORSKO Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje da će požar u Virpazaru biti ugašen u potpunosti u toku dana, a u slučaju potrebe, kažu, potražiće pomoć EU i NATO.

Veliša Kadić

"U slučaju potrebe, međunarodnu pomoć možemo tražiti bilateralno, putem Mehanizma civilne zaštite EU, kao i kroz NATO. Nesumnjivo da je Crna Gora kredibilan i pouzdan partner pomenutih međunarodnih organizacija i da bi ta pomoć stigla u realnom roku u slučaju potrebe", navodi se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

U toku je, kažu, gašenje jedinog aktivnog požara na području Virpazara i očekuje se da će tokom dana biti ugašen u potpunosti, navodi se u saopštenju.

U gašenje ovog požara, dodaju, uključeni su pripadnici službe zaštite i spašavanja opštine Bar i Avio-helikopterske jedinice (jedinice za gašenje požara iz vazduha) Direktorata za vanredne situacije MUP-a sa tri aviona tipa (Er traktor)Air tractor, a da će ukoliko bude potrebe, zatažiti međunarodnu pomoć.

"Što se tiče stanja požarišta u Virpazaru, ono je takvo da su naši kapaciteti dovoljni da ugase požar i stave ga pod kontrolu", navodi se u saopštenju.

Pogledajte više