BLIZU OSAM HILJADA ZARAŽENIH ZA JEDAN DAN U FRANCUSKOJ: Oboleo i bivši premijer Eduar Baladir

OD korona virusa za jedan dan u Francuskoj je preminulo 49 ljudi. Istovremeno, obolele su još 7.852 osobe. Broj pozitivno testiranih tako je ponovo bio blizu osam hiljada, što je izuzetno visok nivo.

Tanjug-AP

Procenat pozitivnih u odnosu na testirane ponovo se popeo na 5,4. Registrovano je 14 novih žarišta koji sada ima 866 u celoj zemlji. U poslednje vreme dosta oboljevaju studenti.

Tako je u utorak utvrđeno da se zarazilo šezdeset studenata druge godine medicine iz Monpeljea. Istovremeno, pozitivno je bilo i 87 budućih inženjera iz Tuluza. Dan ranije, obolelo je po pedesetak studenata u Renu i Strazburu.

Ministarka za visokoškolsko obrazovanje Frederik Vidal je poručila da to pokazuje opuštenost i nepoštovanje fizičke distance na studentskim okupljanjima.

Osamdeset odsto francuskih oblasti nalazi se u stanju pojačane ili jake cirkulacije virusa.

Za poslednjih nedelju dana, u bolnice je primeljno 2.713 novih pacijenata, a na respiratore stavljeno 479 ljudi.

Čuveni francuski infektolog Didije Rault odgovarao je u utorak oko dva i po sata na pitanja senatora i ponovo stao u odbranu "svog" tretmana hidroksihlorokinom. U Marselju, gde se nalazi klinika na čijem je čelu, trenutno ima izuzetno mnogo obolelih.

U utorak se saznalo da je od kovida 19 oboleo i bivši francuski premijer Eduar Baladir (91), zajedno sa svojom suprugom i sinom. Prema vestima iz njegovog okruženja, ima temperaturu, kašlje i oseća veliki umor, ali nije u opasnosti i nije hospitalizovan.

Pogledajte više