PROPALA JE OBOJENA REVOLUCIJA: Ulice u Minsku potpuno prazne, kiša rasterala demonstrante

Novosti online

07. 09. 2020. u 20:58

KIŠA koja ceo dan pada u Minsku, verovatno je razlog što se demonstranti danas nisu masovno okupili u centru Minska. To je postala tradicija poslednje četiri nedelje.

Foto: EPA

Iako je u predvečernjim satima kiša počela da slabi, ipak u ulicama u centru grada okupilo se svega 30 osoba. Oni su se tu kratko zadržali, uzvikujući antivladine parole. Uskoro i oni su otišli.

Ni policija takođe nije bila primetna, osim što je u jednom trenutku prošla kolona sa maricama i pripadnicima specijalne policije ka centru grada.

Inače, ceo dan je prošao bez većih protestnih akcija. Samo je kod Minskog državnog lingvističkog univerziteta nekoliko desetina studenata održalo miting, okupivši se na ulazu u zgradu.

Podsetimo, protesti u Belorusiji su počeli odmah nakon završetka predsedničkih izbora u Belorusiji 9. avgusta na kojima je pobedu odneo aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko. Opozicija je odbila da prizna rezultate izbora i izvela nezadovoljni narod na ulice. Od tada se svakodnevno održavaju protestima, većeg ili manjeg intenziteta. 

(Sputnjik)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više