ŠOKANTNI SNIMCI UZNEMIRILI FRANCUSKU: Naoružani banditi zavladali ulicama, prodaju drogu kao bombone (VIDEO)

SNIMCI koji lede krv u žilama objavljeni su ovih dana na društvenim mrežama: u kvartu "Mistral", u jugoistočnom delu francuskog grada Grenobla, maskirani dileri, neki teško naoružani, mirno se šetaju s automatskim puškama u rukama i o ramenu.

Foto: Tviter

Na nekim od snimaka, izložili su svoj štand sa drogom u kutijama za bombone. Dodatno zgražavanje javnosti izazvala je činjenica da je scena snimljena u dečjem parku, usred dana.

Vlasti su potvrdile verodostojnost ovih snimaka. Ne zna se, međutim, da li je oružje pravo ili se radi samo o kopijama.

Stručnjaci veruju da su snimci namenjeni rivalskim grupama u cilju zastrašivanja. Ali, zastrašeni su i građani koji ovde žive. Snimke je pregledalo više od 200.000 ljudi.

Kvart je poznat po dilovanju i problemima, a policajci traže veće sankcije za one koje privedu i da se prekine osećaj nekažnjenosti. Državni tužilac iz ovog grada Erik Vajan izrazio je ogorčenost onim što je viđeno i obećao odlučnost tužilaštva u borbi protiv dilera. Povodom najnovijeg nemilog događaja pokrenuta je istraga.

Ovo nije prvi put da su dileri iz ovog naseqa dospeli u javnost. Prošle godine su preko društvenih mreža organzivali tombolu za svoje verne mušterije, u kojoj je glavna nagrada bila konzola za video igre!

Pogledajte više