RUSKI KOSMONAUT SNIMIO NLO? Snimak poslat na analizu, misteriozni objekti proleteli iznad zemlje (VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2020. u 19:50

RUSKI kosmonaut Ivan Vagner, koji se trenutno nalazi u Međunarodnoj svemirskoj stanici zajedno sa Rusom Anatolijem Ivanišinom i Amerikancem Kristoferom Kasidijem, objavio je na Tviteru video snimak na kojem se vidi pet nepoznatih letećih objekata, piše Raša Tudej.

Foto: Tviter

Objasnio je da je snimao auroru borealis – poznati svetlosni fenomen iznad Zemljinih polova - nad Antarktikom.

- Ali, u videu ćete videti još nešto, nešto drugo, a ne samo samo polarnu svetlost. Pojavilo se pet objekata koji su leteli paralelno sa Međunarodnom svemirskom stanicom i na istoj udaljenosti jedan od drugog. Tako je bilo sve do do dvanaeste sekunde snimka - napisao je Vagner.

Intrigantni snimak je poslat stručnjacima na analizu, potvrdio je portparol ruske svemirske agencije (Roskosmos), Vladimir Ustimenko.

- Još je rano donositi zaključke dok nam istraživači i naučnici Roskosmosa i Instituta za svemirska istraživanja Ruske akademije nauka ne kažu šta misle - rekao je Ustimenko.

Snimci su takođe poslati Centralnom istraživačkom institutu za mašinogradnju i Institutu za svemirska istraživanja Ruske akademije nauka.

Vagner, koji je na ISS stigao u aprilu, objavio je snimak na Tviteru juče, pitajući: „Šta mislite da su to? Meteori, sateliti ili ...? "

Korisnici tvitera su skrenuli pažnju da su predmeti najverovatnije neki od satelita "Starlink" Ilona Maska.

Veštačka konstelacija satelita, dizajnirana da omogući besplatan internet, je izuzetno svetla i predmet je kritika naučne zajednice zbog ometanja astronomskih istraživanja.

"NLO-i" su takođe mogli biti nešto sasvim drugo, poput prljavog sočiva, čestica prašine koje lebde u kadru ili drugih trikova svetlosti, jer je „video“ zapravo kolaž slika spojenih zajedno.

Pogledajte više